Ooglidcorrecties – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen
Welkom in onze praktijk

Ooglidcorrecties

Sinds 2010 heeft huisarts Lofvers zich toegelegd op ooglidcorrecties van de bovenste oogleden. Dit is een ingreep die door een huisarts met de nodige chirurgische ervaring en onder de juiste omstandigheden goed kan worden uitgevoerd. Inmiddels hebben wij er in onze praktijk meer dan 1300 uitgevoerd.

De ingreep is bedoeld voor mensen met een ooglidprobleem, waarbij het verhelpen van de klachten op de voorgrond staat, met daarbij tevens  -uiteraard- aandacht voor een goed cosmetisch resultaat. Kijk op de pagina Foto’s ooglidcorrectie met voor en na foto’s.

Voorbeelden van fysieke klachten zijn hoofdpijn, zwaar aanvoelende oogleden en een beperkt gezichtsveld. Wij hechten aan een persoonlijke benadering waarbij we goed ‘oog’ willen hebben voor de klachten en wensen van de patiënt, met ook aandacht voor vrees en vragen die mensen bijna altijd bij deze ingreep hebben.
Ook mensen van buiten het praktijkgebied kunnen zich bij ons melden.

Vanaf mei 2022 werkt dokter (Wieke) klein Gebbink (huisarts) bij ons  voor het uitvoeren van chirurgische verrichtingen, waaronder ooglidcorrecties. Hij heeft in zijn opleiding een specialisatie gedaan in chirurgische ingrepen, zoals ooglidcorrecties, sterilisaties bij mannen, en het verwijderen van talgklieren en vetbultjes. Hij is opgeleid bij de plastisch chirurg, uroloog, dermatoloog en oogarts. Hij verricht de ooglidcorrecties volgens dezelfde techniek als dokter Lofvers en heeft er inmiddels meer dan 50 uitgevoerd. U kunt dus ook bij hem afspreken voor een intake, op donderdag.

Voor uitgebreide informatie kijkt u aub ook op onze nieuwe website: Kliniek Bronckhorst.

 

Intakegesprek

Voor de ingreep plannen we eerst een vrijblijvend persoonlijk gesprek met dr. Lofvers of dokter klein Gebbink.  Tijdens dit gesprek wordt de ingreep en wat u kunt verwachten besproken.

De prijs van een ooglidcorrectie is 695 euro. Uiteraard voor twee ogen.

U krijgt een nota mee na de ingreep. De kosten worden niet vergoed door de verzekeraar. U zult mogelijk gehoord hebben dat ooglidcorrecties weer worden vergoed vanuit de basisverzekering, maar dit is meestal ‘onder voorwaarden’. Die zijn in het algemeen dat de oogleden tot halverwege de pupil moeten hangen bij geopende ogen. De meeste mensen willen hier niet op wachten. U zou hierover contact kunnen opnemen met uw verzekeraar. U kunt ook hiervoor – vrijblijvend en kosteloos – bij ons afspreken voor beoordeling en advies.

Behandeldag

Ooglidcorrecties doen we wekelijks, op maandag om 11.00, 13.00, 14.15 en 15.30 uur en op donderdag om 13.00 uur en 14.30 uur.  De wachtlijst wisselt nogal, belt u aub met de assistente.
Voor uitgebreide informatie over procedure en ingreep verwijzen wij u naar deze download: Lofvers Ooglidcorrectie.pdf

NB leest u deze informatie aub door voor u op de afspraak komt voor intake.