Chirurgie – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen
Welkom in onze praktijk

Chirurgie

Huisarts Lofvers: chirurgie had altijd al mijn speciale belangstelling; ik heb er mijn handen vol aan gehad tijdens 3 jaar Tropenarts, in Zambia (1994-1997). Toen ik mij als huisarts vestigde in Steenderen (2005) heb ik mij gespecialiseerd in oogheelkunde. Met de juiste apparatuur (spleetlamp, fundoscoop) kan ik bijvoorbeeld het hoornvlies en netvlies goed onderzoeken.
Ook nu nog doe ik veel (kleine) chirurgische ingrepen, zoals moedervlekken, aambeien, kleine en grotere vetbulten, wratten en ander ongerief, en uiteraard allerlei (hecht)wonden die zich zoal aandienen in mijn dorpspraktijk. De uitdaging is en blijft dan om dit ook zo netjes mogelijk te doen.
Het was dan ook niet vreemd dat een patiënt mij vroeg of ik bij hem een ooglidcorrectie wilde doen. Hij had er last van, en vond de plastisch chirurg te duur. Van het een kwam het ander en inmiddels doe ik ooglidcorrecties sinds 2010; steeds op maandag en dan doet mijn vaste waarnemer het spreekuur.

Inmiddels is Wieke Klein Gebbink (huisarts) bij ons, hij voert op de donderdagen ooglidcorrecties en andere chirurgische verrichtingen uit op locatie De Bongerd.

Voor meer informatie over onze chirurgische ingrepen zie Kliniek Bronckhorst.

Sterlisaties bij mannen (zogenaamde vasectomie) wordt ook door dokter Hendrikx uitgevoerd, u kunt hiervoor zijn assistente bellen voor een afspraak: 0575 451366.