Afspraken – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen
Welkom in onze praktijk

Afspraken

Spreekuur op afspraak

Om een afspraak te maken kunt u de praktijk bellen op werkdagen tussen 08:00 en 10:30 uur, tel. 0575 451255.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is hiertoe opgeleid en doet dit om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. In een aantal gevallen zal ze u zelfstandig al advies kunnen geven. Alles wat de assistente doet of adviseert wordt met de huisarts overlegd.

Weet u niet of u met uw probleem wel of niet naar de dokter moet dan zou u gebruik kunnen maken van de app ‘moet ik naar de dokter’. Een andere nuttige website is www.thuisarts.nl. Hierop worden de meest voorkomende aandoeningen toegelicht.

Telefonisch spreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch terugbelspreekuur, op maandag, woensdag en vrijdag. U belt naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag terug.
Telefonisch overleg met de huisarts (terugbelspreekuur) kunt u met de assistente afspreken. Veel zaken (uitslagen, eenvoudige zaken) kunnen ook door de assistente, na overleg met de huisarts, met u besproken worden. U kunt hiervoor het beste voor 10.30 uur bellen; de assistente kan dan in de koffiepauze met de huisarts overleggen en u na 11.00 uur terugbellen.

Meer tijd

In principe geldt: één klacht per afspraak.
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Afspraak afzeggen

Als u niet kunt komen, zeg dan aub de afspraak af. In navolging van het advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging geldt vanaf 1 januari 2014 dat indien u 2 maal binnen een jaar zonder afzeggen niet verschijnt op een spreekuurafspraak dat wij u dan 25 euro in rekening brengen. Wij doen ons werk graag goed, en tijd is kostbaar. We hopen uiteraard deze maatregel niet te hoeven gebruiken.

Visite

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Voor een huisbezoek moet u ’s morgens bellen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.