Proactief herhalen (PAH) – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Lofvers – Steenderen
Welkom in onze praktijk

Proactief herhalen (PAH)

Graag willen wij onze nieuwe service genaamd ‘Proactief herhalen’ onder de aandacht brengen.

Wat houdt dit in?

Als u van deze service gebruik wilt maken, zorgen wij er voortaan voor dat uw herhaalmedicijnen iedere 3 maanden automatisch voor u klaar staan. U hoeft dan zelf niet meer bij te houden wanneer nieuwe medicijnen nodig zijn.
Wij sturen u per mail bericht als uw medicatie klaarligt.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Via gegevens in het apotheeksysteem wordt bekeken of de voorraad van de chronische medicijnen (doorlopend te gebruiken) binnenkort op zal zijn. In de praktijk zal het zo zijn dat wanneer er nog voor twee weken aan medicijnen in huis is, de apotheek alweer bezig is met de nieuwe bestelling. Na akkoord van de huisarts worden de medicijnen klaargemaakt. U heeft dan ruim de tijd om de nieuwe bestelling af te halen.

Voordelen voor u?

U hoeft voor deze medicijnen geen doosjes meer bij de huisarts in de bus te doen, of telefonisch dan wel via internet herhaalrecepten aan te vragen, dit doen wij dan voor u. Alle medicijnen laten we gelijk lopen, zodat u maar één keer in de 3 maanden uw medicijnen verstrekt krijgt.

Wat kan niet in proactief herhalen?

Niet alle medicijnen kunnen in de proactief herhaalservice. Het gaat dan om medicijnen die niet chronisch gebruikt worden zoals antibiotica, seizoensgebonden medicijnen en bepaalde pijnstillers, medicijnen waarvan het gebruik steeds wisselt zoals bepaalde bloedverdunners en middelen die één keer per maand vertrekt mogen worden, zoals antidepressiva, kalmerings- en slaaptabletten.

Wijzigingen tijdig doorgeven

Wanneer u wijzigingen in de medicijnen of dosering heeft gekregen van een specialist of een andere voorschrijver dient u dit tijdig door te geven in de apotheek. Dan kunnen wij dit op tijd aanpassen. Wanneer u een wijziging krijgt, graag dit meteen bij ons te melden.

Aanmelden

Indien u interesse heeft om hieraan deel te nemen verzoeken wij u om bij de apotheek een afspraak te maken om dit te bespreken. Als u langskomt is het fijn als u al uw medicijnen meeneemt. Tijdens dit gesprek zullen we met u al uw medicijnen doornemen en alles tellen, zodat we alles gelijk kunnen laten lopen, en spreken we met u af wanneer u weer medicijnen nodig heeft en dus kan  gaan starten met de pro – actief herhaalservice. Aan deze service zijn voor u geen kosten verbonden.
Mocht u meer informatie willen hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.